HTML

kisNorbi és kisRéka

Sportolásról, táplálkozásról szabadon

Friss topikok

Linkblog

Gudrun tervei

2010.03.07. 21:35 gudrun

Gunillához hasonlóan Gudrunnak (nekem!) is komoly ambíciói vannak a nyári formával kapcsolatban. Neméből és adottságaiból adódóan viszont van jónéhány eltérés. Pl nem akar súlyt csökkenteni. 183 cm magas és 71 kg környékén mozog, ami testépítőszemmel nézve bőven a nevetséges kategória.  Dehát nem is testépítő ő, hanem egy kocagyúrós aki atletikus alkatot akar. Tavaly hasonló súlyról indult és lényegében a csúcsforma is hasonló súlyt jelentett (kb 1 kg-al kevesebbet). Tehát nem eben volt a változás, hanem a zsír lecsökkenésében és az izomtömeg növelésében. Sok helyről lehet hallani hogy ez a 2 folyamat nem működik egyszerre, hát Gudrunnál működött. Máig rejtély hogy miért. Valószínűleg életmódváltásnál (speciális étkezés+mozgás) egy ideig mégsem zárja ki egymást a 2 dolog... És ebben bízik most is, bár most már kicsit alkalmazkodva a "népszerű elvekhez". Április végéig ugyanis egy könnyedebb tömegnövelést akar, utána pedig radikális szálkásítást. Hogy miből is állnának ezek?

"Tömegnövelő" szakasz: Sok súlyzós edzés, viszonylag kevés kardio, relatíve sok kaja, persze alapvető dolgokra figyelve (sok fehérje, kevés "rossz" szénhidrát - főleg este, és legalább 4 étkezés). Optimálisan pár kg izom felszedése.

"Szálkásító" szakasz: Továbbra is sok súlyzós edzés, de több (sok!) kardio, kevesebb kaja (szénhidrát csökkentése), ideálisan 6 étkezés. Optimálisan pár kg zsír leadása.

Ideálisan ezek lennének az alapvetések, dehát emberből van Gudrun is, úgyhogy becsúszhatnak problémák (pl most csütörtök este jamaikai és más egzotikus sörök - ráadásul a jamaikai meg sem érte; tegnap és ma meg egy gyönyörű csokis kuglóf). Ezeket sajnos idővel el kell feledni, az alapszabályokat keményen tartani, másban viszont rugalmasnak kell lenni. De a többiről majd később....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisnorbikisreka.blog.hu/api/trackback/id/tr821817431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása